Indiase dahl

met mango en tomaat

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de tomaten en leg deze in een ovenschaal. Verdeel wat olie, peper en zout over de tomaten en hussel goed zodat alles bedekt is. Schuif de tomaten 20-25 minuten in de oven zodra de oven op temperatuur is. Als ze mooi bruin zijn en er een beetje sauzerig uitzien, dan kunnen ze eruit. 

#2 Kook de basmatirijst in 10-12 minuten in ruim water gaar. 

#3 Pel en snipper de ui. Snij ook de knoflook fijn. Spoel de linzen om in een vergiet en laat uitlekken. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan. Zodra de ui glazig is voeg je de knoflook en garam masala toe (voeg eventueel wat olie toe, het wordt vaak erg droog zodra je kruiden toevoegt). Fruit dit ook een minuutje aan. Voeg de linzen toe en roer goed door elkaar. 

#4 Snij twee stukken van de mango af (het middelste gedeelte is een pit dus je snijdt in de lengte langs de pit). Kerf de helften horizontaal en verticaal in met een mes om er blokjes van te maken (liever niet in je hand doen! Met een scherp mes snij je zo door de mango heen. Doe dit liever op een snijplank). Neem daarna een lepel en lepel de blokjes eruit. Voeg de blokjes toe aan de pan met linzen. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Pers als laatste de citroen boven de pan uit en roer nog eens. 

#5 Verdeel de rijst over diepe borden, schep het linzenmengsel eroverheen en garneer met de tomaten en wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Tomaten 4 stuks 8 stuks
Basmatirijst 150 gr 300 gr
Ui 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 1 stuk 2 stuks
Garam masala 2-3 tl 3-4 tl
Linzen 1 blik 2 blikken
Mango 1 stuk 2 stuks
Citroen* 1/2 stuk 1 stuk
Koriander 1 bosje 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, kookpan, wok- of koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 906 kcal, vet: 9 g, waarvan verzadigd: 1 g, koolhydraten: 149 g, waarvan suikers: 27 g, eiwit: 39 g, vezels: 33 g, zout: 1 g