en gefrituurde kappertjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten en cherrytomaten (ongesneden) in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie, de balsamicoazijn, peper en zout en rooster in de oven voor 15-20 min,
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de pan met dikke bodem op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Voeg de knoflook en rijst toe zodra de ui glazig is en fruit deze een minuut mee.
3. Kook het water in een waterkoker en giet in een kookpan. Zet de kookpan op het vuur en en laat het bouillonblokje oplossen in het water. Voeg wat bouillon toe aan de risotto. Telkens als het vorige vocht is geabsorbeerd door de rijst, voeg je de volgende scheut bouillon toe. Roer regelmatig. Na ongeveer 20-25 min is de rijst gaar.
4. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe aan de droge pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Leg daarna opzij.
5. Neem dezelfde koekenpan en giet een goede laag olie erin. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kappertjes eerst op een keukenpapiertje zodat het wat vocht opneemt. Frituur ze vervolgens in de olie (pas op voor spetters!). Als de kappertjes niet meer borrelen zijn ze klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Laat de tomaten even afkoelen en snijd ze dan in grove stukken. Voeg de tomaten toe aan de risotto en bak voor 2-3 mee of totdat het vocht grotendeels is opgenomen.
7. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd deze fijn. Voeg de rozemarijn samen met wat peper en zout naar smaak toe aan de risotto.
8. Serveer de risotto met de geroosterde pijnboompitten en de knapperige kappertjes. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ui | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 2 | 4 | st |
Tomaten | 4 | 8 | st |
Cherrytomaten | 250 | 500 | gr |
Kappertjes | 60 | 120 | gr |
Pijnboompitten | 20 | 40 | gr |
Risottorijst | 150 | 300 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Rozemarijn | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Balsamicoazijn (el) | 2 | 4 |
Witte wijn (optioneel) (ml) | 125 | 250 |
Water (ml) | 500 | 1000 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Oven, Pan met dikke bodem, Koekenpan
Energie (KJ) 2238, Energie (kcal) 532, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 7, Zout (g) 0
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.