Groene kokos spaghetti

met cherrytomaten

30 - 35 minuten
Zaden

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti. Was de cherrytomaten en dep goed af. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal samen met wat olie, peper en zout naar smaak.

2. Snij de knoflook en de rode peper fijn. Verwarm in een pannetje wat olie en voeg hier de knoflook en peper aan toe. Bak dit samen totdat de knoflook een goudbruine kleur krijgt. Doe de cherrytomaten voor 15 minuten in de oven en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Voeg aan het pannetje met de knoflook en peper, ook de kokosmelk en de citroensap (kijk uit met pitten!) toe. Kook het geheel op een laag vuur voor minimaal 5 minuten.

4. Haal het pannetje met het kokosmengsel hierna van het vuur en giet de inhoud over in een blender (mocht je geen blender hebben, wacht dan even tot het mengsel wat is afgekoeld en gebruik een staafmixer). Voeg hieraan de spinazie toe en eventueel wat peper en zout naar smaak. Maak een mooie egale saus van het mengsel.

5. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is. Voeg de spaghetti samen met de groene kokossaus in een pan. Hussel goed door elkaar en verwarm het geheel op een laag vuur voor 3-5 minuten, zo wordt de smaak nog wat intenser. Rooster ook nog even de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, laat de pan eerst goed warm worden.

6. Haal de cherrytomaten uit de oven. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de cherrytomaten en de pompoenpitten (het gerecht is al redelijk pittig van smaak, mocht je er van houden dan kan je er eventueel ook wat chilivlokken overheen strooien). Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren spaghetti 170 340 gr
Cherrytomaten 250 500 gr
Rode ui 0,5 1 st
Teentje knoflook 1 2 st
Rode peper 0,5 1 st
Kokosmelk 200 400 ml
Citroen 0,5 1 st
Wilde spinazie 200 400 gr
Pompoenpitten 20 40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie 
Peper & Zout

Kookgerei

Oven(schaal), Kookpannen (2x), Koekenpan, Blender of staafmixer

Voedingswaarde

Energie: 676 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 16 g, koolhydraten: 75 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 17 g, vezels: 10 g, zout: 1 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.