met cherrytomaten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti. Was de cherrytomaten en dep goed af. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal samen met wat olie, peper en zout naar smaak.
2. Snij de knoflook en de rode peper fijn. Verwarm in een pannetje wat olie en voeg hier de knoflook en peper aan toe. Bak dit samen totdat de knoflook een goudbruine kleur krijgt. Doe de cherrytomaten voor 15 minuten in de oven en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Voeg aan het pannetje met de knoflook en peper, ook de kokosmelk en de citroensap (kijk uit met pitten!) toe. Kook het geheel op een laag vuur voor minimaal 5 minuten.
4. Haal het pannetje met het kokosmengsel hierna van het vuur en giet de inhoud over in een blender (mocht je geen blender hebben, wacht dan even tot het mengsel wat is afgekoeld en gebruik een staafmixer). Voeg hieraan de spinazie toe en eventueel wat peper en zout naar smaak. Maak een mooie egale saus van het mengsel.
5. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is. Voeg de spaghetti samen met de groene kokossaus in een pan. Hussel goed door elkaar en verwarm het geheel op een laag vuur voor 3-5 minuten, zo wordt de smaak nog wat intenser. Rooster ook nog even de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, laat de pan eerst goed warm worden.
6. Haal de cherrytomaten uit de oven. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de cherrytomaten en de pompoenpitten (het gerecht is al redelijk pittig van smaak, mocht je er van houden dan kan je er eventueel ook wat chilivlokken overheen strooien). Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Volkoren spaghetti | 170 | 340 | gr |
Cherrytomaten | 250 | 500 | gr |
Rode ui | 0,5 | 1 | st |
Teentje knoflook | 1 | 2 | st |
Rode peper | 0,5 | 1 | st |
Kokosmelk | 200 | 400 | ml |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Wilde spinazie | 200 | 400 | gr |
Pompoenpitten | 20 | 40 | gr |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper & Zout |
Oven(schaal), Kookpannen (2x), Koekenpan, Blender of staafmixer
Energie: 676 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 16 g, koolhydraten: 75 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 17 g, vezels: 10 g, zout: 1 g
Dit gerecht bevat: Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.