Zwarte rijst met gegrilde asperges

en amandelen en crispy chili olie

30 - 35 minuten
Noten

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. 
2. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Snijd de prei in ringen en spoel vervolgens goed om met koud water om eventueel vuil te verwijderen.  Hak de hazelnoten grof.
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de winterpeen en prei 4-5 min op middelhoog vuur. Wanneer de groenten glazig zijn geworden voeg je de agavesiroop hieraan toe en laat je het kort karamelliseren. 
4. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de groene asperges af. Verwarm een scheutje olie in een andere koekenpan en fruit de knoflook (uitgeperst) 1-2 min op middelhoog vuur.  Leg vervolgens de asperges in de pan. Bak ze 3-4 min per kant goudbruin en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
5. Schep de rijst in een diep bord en garneer de gekarameliseerde groenten hierover heen. Top het af met de asperges, hazelnoten en crispy chili olie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Zwarte rijst nerone  170
340 gr
Amandelen bruin 30
60 gr
Groene asperges 250
500 gr
Prei 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Crispy chili olie  15
30 gr
Winterpeen 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Agavesiroop* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Koekenpan (2x), Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2070, Energie (kcal) 495 Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 28, Waarvan suikers (g) 7,5 Vetten totaal (g) 35, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 8, Zout (g) 0,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.