met broccoli
1. Breng twee kookpannen met water aan de kook voor de noedels en broccoli. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Kook de broccoli voor 4-5 min. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel na het afgieten goed om met koud water om plakken te voorkomen.
|
||||||
2. Snijd de bosui in dunne ringen. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Dep de tofu droog en snijd in driehoeken. | ||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan en bak de broccoli 3-4 min krokant op middelhoog vuur. Draai het vuur omlaag en voeg de pindakaas, miso, kokosmelk en bouillonblokje hieraan toe. Laat dit in zijn geheel 8-9 min zachtjes intrekken. | ||||||
4. Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie. Bak de tofu rondom krokant voor 7-8 min. | ||||||
5. Voeg de afgegoten noedels toe aan de diepe hapjespan en meng alles goed door elkaar. Serveer de pindakaas-miso noedels met de krokante tofu. Garneer met de bosui en een schijfje limoen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Pindakaas | 15 |
|
30 | gr |
Miso | 20 |
|
40 | gr |
Bosui | 0,5 |
|
1 | st |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Broccoli | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Diepe hapjespan, Koekenpan
Energie (KJ) 2212, Energie (kcal) 528, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 32, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 8, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.