Crispy chili oil rigatoni

met pompoen en gerookte amandelen

30 - 35 minuten
Noten
Pittig

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.Schil de pompoen met een dunschiller en snijd in blokjes van 2x2 cm. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier. Halveer de ui en snijd een helft in parten, snipper de overige helft en bewaar deze voor later. Voeg de ui parten toe aan de ovenschaal/bakplaat. Besprenkel met olie en zout, hussel goed door elkaar en schuif 30-35 min in de voorverwarmde oven.
2. Snijd de tomaten in blokjes en hak de amandelen grof. Doe de tomaten de laatste 10-15 min bij de pompoen in de oven. 
3. Breng een pan water aan de kook voor de rigatoni. Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. 
4. Doe de ui parten, tomaten en helft van de pompoenblokjes met de sojaroom in een blender/ staafmixer. Blend dit tot een romige saus. Breng verder op smaak met peper en zout. 
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus en blokjes toe aan de pan en laat kort opwarmen. Voeg de afgegoten rigatoni toe aan de pan en laat in zijn geheel 1-2 min doorkoken. 
6. Serveer de rigatoni met de gerookte amandelen en top het af met de crispy chili olie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Crispy chili olie  15
30 gr
Flespompoen 0,5
1 st
Mezzi rigatoni 170
340 gr
Sojaroom 200
400 ml
Ui (middel) 0,5
1 st
Amandelen gerookt 30
60 gr
Tomaten 2
4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Staafmixer/ Blender, Koekenpan, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3277, Energie (kcal) 782, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 75, Waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 43, Waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 8, Zout (g) 1,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Noten * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.