met feta van SimplyV
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de harde onderkant van de witte kool en snijd in grove repen. Was de aubergine en snijd deze in de lengte in kwarten. Snijd de aubergine kruislings in en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de helft van de Garam Masala toe aan een kom met wat olijfolie. Besmeer de aubergine met de specerijenolie. Rooster de aubergine voor 20-25 in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Besprenkel de witte kool met olijfolie, peper en zout en verdeel deze naast de aubergine op de bakplaat. Rooster de witte kool de laatste 10 min mee met de aubergine in de oven. | ||||||
3. Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje. Voeg de tomatenblokjes
toe aan de pan en verwarm samen met de overige Garam Masala 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg tenslotte de witte kool toe aan de pan en roer goed door de saus. |
||||||
4. Maak de Libanese platbroden licht vochtig en leg deze de laatste 3 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
5. Beleg de platbroden met de tomatensaus en aubergine. Top de platbroden af met de verkruimelde vegan feta. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Witte kool | 0,5 |
|
1 | st |
Simply V - Feta | 0,5 |
|
1 | st |
Libanese platbroden volkoren | 4 |
|
8 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Baharat kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Tomatenblokjes | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Steelpan
Energie (KJ) 2617, Energie (kcal) 622, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 84, Waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.