Harissa aubergine

met krokante kikkererwten en zoete aardappelfriet


40 - 45 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in frieten en halveer de aubergine in de lengte. Kruis het vruchtvlees van de aubergine vervolgens schuin in met een mes zonder door de buitenschil heen te snijden. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel na met water.
2. Leg de zoete aardappelfrieten, kikkererwten en de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Smeer vervolgens de aubergine in met de harrisa pasta. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 25-30 min.
3. Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn. Rasp de citroen en pers het sap uit. Maak daarna de dressing: meng in een kom de tahin, citroenrasp, citroensap, plantaardige yoghurt, peper en zout.
4. Serveer de harissa aubergine, frieten en kikkererwten met de tahindressing en garneer met de munt. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aubergine 2 4 st
Zoete aardappel 1 2 st
Harissa  30 60 gr
Kikkererwten 350 700 gr
Citroen 0,5 1 st
Tahin 20 40 gr
Munt 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Plantaardige yoghurt* (el) 2
4
Olijfolie


Peper en zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Fijne rasp  

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2457, Energie (kcal) 588, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 68, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 17, Zout (g) 1,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Sesam * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.