met geroosterde groenten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en zet apart. | ||||||
2. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen en was en schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1cm dik. Kook de aardappelschijfjes 7-8 min en giet af. | ||||||
3. Was en schil de winterpeen en de prei en snijd vervolgens in halve manen. Haal de buitende bladeren van de witlof en snijd in grove stukken. | ||||||
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de winterpeen en witlof 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de specerijen samen met de witlof toe en bak 2-3 min mee op middelhoog vuur. | ||||||
5. Verhit ondertussen in een een andere koekenpan wat olijfolie en bak hierin de vegan shoarma samen met de tomatenpuree 7-8 min op middelhoog vuur. | ||||||
6. Doe de vegan shoarma onderin de ovenschaal en daarbovenop de groenten en de aardappelschijfjes. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. | ||||||
7. Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verwarm de schotel 15-20 min in de oven totdat de aardappelen goudbruin kleurt. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera vegan shoarma | 175 |
|
300 | gr |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Oregano gemalen, knoflook- en uipoeder | 4 |
|
8 | gr |
Tomatenpuree | 0,5 |
|
1 | st |
Witlof | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpannen (2x)
Energie (KJ) 2148, Energie (kcal) 513, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 60, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 17, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 16, Zout (g) 1,2
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.