Romige gerookte tofu noedels

met paksoi en sperziebonen

25 - 30 minuten
Tofu

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht tijdens het afgieten van de noedels. 
2. Dop de sperziebonen en halveer ze. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd in reepjes. Bewaar de groene en witte delen even apart. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de sperziebonen en de witte delen van de paksoi voor 8-10 min op middelhoog vuur. 
3. Snijd de gerookte tofu in reepjes van ongeveer dezelfde grootte. Voeg de gerookte tofu toe aan de hapjespan en bak, samen met de specerijen, mee voor 4-6 min.
4. Meng de pindakaas, de sojasaus en het sap van de limoen in een bakje en roer goed door. 
5. Voeg de groene delen van de paksoi toe aan de hapjespan. Verwarm het geheel voor 3-4 min. Schep de noedels in de pan samen met het sausje. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus te verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de noedels in borden. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Udonnoedels 150
300 gr
Paksoi  0,5
1 st
Sperziebonen 200
400 gr
Gerookte tofu  200
400 gr
Limoen 0,5
1 st
Gemberpoeder, Knoflookpoeder, Gemalen kardemom 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Pindakaas (el) 1
2
Sojasaus* (el) 1
2
Olijfolie


Peper en zout 



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2599, Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 5, Zout (g) 2,8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda, Sesam *


* Kan sporen van andere allergenen bevatten.