met paksoi en sperziebonen
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht tijdens het afgieten van de noedels. | ||||||
2. Dop de sperziebonen en halveer ze. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd in reepjes. Bewaar de groene en witte delen even apart. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de sperziebonen en de witte delen van de paksoi voor 8-10 min op middelhoog vuur. | ||||||
3. Snijd de gerookte tofu in reepjes van ongeveer dezelfde grootte. Voeg de gerookte tofu toe aan de hapjespan en bak, samen met de specerijen, mee voor 4-6 min. | ||||||
4. Meng de pindakaas, de sojasaus en het sap van de limoen in een bakje en roer goed door. | ||||||
5. Voeg de groene delen van de paksoi toe aan de hapjespan. Verwarm het geheel voor 3-4 min. Schep de noedels in de pan samen met het sausje. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus te verdunnen en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Schep de noedels in borden. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Paksoi | 0,5 |
|
1 | st |
Sperziebonen | 200 |
|
400 | gr |
Gerookte tofu | 200 |
|
400 | gr |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Gemberpoeder, Knoflookpoeder, Gemalen kardemom | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Pindakaas (el) | 1 |
|
2 |
Sojasaus* (el) | 1 |
|
2 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Diepe hapjespan
Energie (KJ) 2599, Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 5, Zout (g) 2,8
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda, Sesam *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.